Kinderdagverblijf en BSO voor Zein Childcare

Een duurzaam gebouw met prachtig ingekaderde uitzichten op de omgeving.

Adres

Houtrustweg 2-4
Den Haag

Opdrachtgever

gemeente Den Haag en Zein Childcare, Den Haag

Gebruiker

Zein Childcare, Den Haag

Ontwerp

2013-2014

Oplevering

2016

Projectteam

Mark Graafland, Jeroen van Wieren, Jaap Mittelhaeuser, Rick van Vliet, Mandy Ham, Siebrine Noordenbos

Foto's

Teo Krijgsman en Bureau Kroner

Speels en elegant

In opdracht van Zein Childcare maakte Bureau Kroner dit ontwerp voor een bijzonder en duurzaam gebouw, voor een nieuw kinderdagverblijf gelieerd aan de Europese School van Den Haag.

Levendig beeld

Opvallend zijn de strakke witte kaders in de gevels, afwisselend ingevuld met houten delen en grote ramen. Door verspringende diepte van de neggen geven deze zowel van binnen als van buiten een levendig beeld.

Prachtige zichtlijnen

In het ontwerp is optimaal ingespeeld op de boomrijke omgeving en de mooie brede groene ruimtes rondom de woongebouwen uit de jaren ‘50; door lange en doorlopende zichtlijnen heeft vrijwel iedere ruimte uitzicht op een mooi ingekaderd beeld van de omliggende stadsnatuur.

Geborgen én open

De ruimtes zijn prettig van verhouding, geborgen en overzichtelijk. Door de doorzichten en verbindingen in het gebouw krijgen de ruimtes een heel open gevoel.

Bijzonder meubel- en interieurwerk creëren accenten die aanleiding geven voor spel en fantasie. Er is veel gebruik gemaakt van naturel hout in verschillende tinten; zowel binnen als buiten zijn natuurlijke materialen gebruikt: fijn om te voelen, mooi om te zien.