Rick van Vliet

architect

Rick van Vliet studeerde aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Hij werkt sinds 2014 als architect in het team van Bureau Kroner.

Vaste kracht

Rick van Vliet studeerde aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Tijdens zijn studie werkte hij deeltijds bij Bureau Kroner om ervaring op te doen.
Sinds zijn afstuderen in 2014 is hij als architect een vaste waarde in ons team.

Meedenken en samenwerken

Naast het ontwerpen is Rick op zijn best in de fase die hieraan voorafgaat: de projectanalyse en het stedenbouwkundige plan. ‘Van niets, iets maken’, zoals hij het zelf zo mooi zegt. Kijken naar de mogelijkheden vanuit de grondbeginselen, waarbij kwaliteit altijd voorop staat.
Maar het is meer dan dat. Het gaat om het meedenken, een stap vooruit denken én samenwerken met het hele team voor het beste resultaat.

Fijnzinnige detaillering, zuivere vormgeving

Ricks vermogen om vormgeving door te voeren tot op detailniveau is goed te zien in bijzondere gevelontwerpen, onder andere voor de nieuwbouw van een bedrijfsgebouw, een hotel, en de renovatie van een groot winkelcentrum.
Maar ook in interieurontwerpen zoals het kantoor voor de Raad van de Kinderbescherming.

Zijn heldere analyses verbeeldt hij in oogstrelende presentaties; de studie voor het ambassadeterrein in Algiers is daar een voorbeeld van.
Rick werkt op dit moment onder meer aan de restauratie en renovatie van een rij historische panden aan het Spui in Den Haag.

Interieur Raad van de Kinderbescherming »

Spui, Den Haag »