Jaap Mittelhaeuser

senior architect

Jaap Mittelhaeuser studeerde in 2007 af aan de TU Delft in de richting Architectuur. Hij is architect en projectverantwoordelijke van verschillende ontwerpteams binnen het bureau. Tevens zorgt hij als bureaumanager voor een soepele planning en taakverdeling.

Bak aan ervaring

Jaap Mittelhaeuser studeerde af als architect aan de TU Delft en is in 2004 begonnen als junior architect bij Bureau Kroner. Inmiddels is hij doorgegroeid naar projectverantwoordelijke van verschillende ontwerpteams. Daarnaast is hij als bureaumanager verantwoordelijk voor een soepele planning en taakverdeling.

Als projectleider is hij een belangrijke communicatieschakel tussen het bureau en betrokken partijen. Verder houdt hij zich voornamelijk bezig met de grote lijnen van het ontwerp. 

Zijn leukste uitdaging? Binnen het complexe vak samenwerken én alle inbreng samensmelten tot een creatief proces, waarbij de gebruiker uiteindelijk positief verrast wordt.

Maatschappelijke opgaven spreken Jaap aan. Het werken bij Bureau Kroner omvat namelijk veel meer dan alleen ontwerpen: het gaat óók om de sociale kant. Van projecten voor kwetsbare groepen of mensen met een afstand tot de samenleving krijgt hij veel energie.

Jaap is betrokken: bij het bedrijf, bij collega’s en bij de projecten. Hij heeft veel kennis en ervaring; hij kan het gedachtegoed van het bureau inmiddels dromen en kent veel opdrachtgevers door en door.

Van wonen tot werken

Jaap werkte onder meer aan De Binderij in Amsterdam, een bijzonder woningbouwproject met een spannende combinatie tussen nieuwbouw en transformatie.

Daarnaast heeft hij gewerkt aan een nieuw wooncomplex voor Beschermd Wonen in Delft en maakte hij het ontwerp voor de volledige duurzame Witte Villa

Ook zijn er op dit moment een aantal van zijn projecten in uitvoering. Zo is zowel de bouw van het woningbouwproject Carolina Parc in Leidschendam als de bouw van het hoofdkantoor en distributiecentrum van Bever in Pijnacker in volle gang.

Daarnaast werkt Jaap op dit moment aan het ontwerp voor de nieuwbouw van een hotel in Scheveningen en een woontoren in Delft.