Jaap Mittelhaeuser

senior architect

Jaap Mittelhaeuser studeerde in 2007 af aan de TU Delft in de richting Architectuur. Hij is architect en projectverantwoordelijke van verschillende ontwerpteams binnen het bureau. Tevens zorgt hij als bureaumanager voor een soepele planning en taakverdeling.

Ervaren projectleider

Jaap Mittelhaeuser studeerde af als architect aan de TU Delft en is in 2004 begonnen als junior architect bij Bureau Kroner. Inmiddels is hij doorgegroeid naar projectverantwoordelijke van verschillende ontwerpteams.

Als projectleider is hij een belangrijke communicatieschakel tussen het bureau en betrokken partijen, en houdt hij zich voornamelijk bezig met de grote lijnen van het ontwerp.
Zijn leukste uitdaging? Binnen het complexe vak samenwerken én alle inbreng samensmelten tot een creatief proces, waarbij de gebruiker uiteindelijk positief verrast wordt.

Bijzondere, sociale projecten

Maatschappelijke opgaven spreken Jaap aan. Het werken bij Bureau Kroner omvat namelijk veel meer dan alleen ontwerpen: het gaat óók om de sociale kant. Van projecten voor kwetsbare groepen of mensen met een afstand tot de samenleving krijgt hij veel energie.

Jaap is betrokken: bij het bedrijf, bij collega’s en bij de projecten. Hij heeft veel kennis en ervaring; hij kan het gedachtegoed van het bureau inmiddels dromen en kent veel opdrachtgevers door en door.

Karakteristiek wooncomplex

Jaap werkte onder meer aan het woningbouwproject De Binderij; een bijzonder project in Amsterdam met een combinatie van nieuwbouw en transformatie. Een ander project van hem is een woongebouw voor 'beschermd wonen' in Delft. Hij maakte verder het ontwerp voor de nieuwbouw van de 'Witte Villa' - een volledig duurzaam woonhuis met een markante abstracte uitstraling.

De Binderij »

Woongebouw Delft »

Witte Villa »