Studentenhuizen op basis van CPO

In het kader van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap realiseerde Bureau Kroner een rijtje van vijf studentenhuizen in Utrecht. 

Adres

Ryelanden, Veemarkt
Utrecht

Opdrachtgever

Studentengroepswoningen.nl,
Utrecht

Bouwmanagement

Pickkers Consult,
Utrecht

Aannemer

Plegt Vos,
Vleuten

Ontwerp

2016

Oplevering

2017

Collectief particulier opdrachtgeverschap

Collectief particulier opdrachtgeverschap inzetten om studentenwoningen te realiseren. Concept-ontwikkelaar Bas Pickkers heeft CPO een stap verder gebracht: onder zijn begeleiding zijn vijf ouders van aankomende studenten in Utrecht de opdrachtgever voor vijf studentenhuizen, waarin naast hun zoon of dochter nog elf andere studenten een kamer kunnen huren en gezamenlijk een woonkamer en keuken delen.

Opvallende geveldynamiek

De variatie in de gevel wordt puur door de verschillende gevelstenen en de expressieve textuur van de gevel bereikt.
- verspringen van hoogtes
- wisselen van dieptes
- verschillende gevelstenen
- golvend metselwerkpatroon

Eenheid, variatie en flexibiliteit

Het verspringen in hoogte, het naar achteren plaatsen van twee van de vijf gevels, het toepassen van vijf verschillende gevelstenen en het realiseren van een golvend metselwerkpatroon dat verschilt per gevel, leidt tot een subtiele afwisseling van volumes en een mooie geveldynamiek.

Flexibele toekomst

Op de begane grond: de gemeenschappelijke woonkamer
Per verdieping: 4 studentenunits

Het casco is zodanig opgebouwd dat op eenvoudige wijze in de toekomst van elke verdieping een zelfstandig appartement kan worden gemaakt, of zelfs een volledig vierlaags herenhuis, met hetzelfde duurzame energiesysteem.