Wooncomplex voor ‘Groepswonen door Ouderen'

Wooncomplex met 17 ouderenwoningen in de Bloemenbuurt in Den Haag. Met gemeenschappelijke ruimte, parkeergarage, apotheek en een huisartsenpraktijk.

Adres

Akeleistraat 33,
Den Haag

Opdrachtgever

Citadel Projecten, voor Staedion,
Den Haag

Gebruiker

Stichting GDO / Akelei Huisartsenzorg en apotheek

Aannemer

Thunnissen Bouw,
Heemstede

Oplevering

2006

Projectteam

Mark Graafland, Patrick Willemsen

Woongroep van senioren

Op de plek van een voormalige garage aan de Akeleistraat in Den Haag is een nieuw woongebouw gerealiseerd met 17 ouderenwoningen en een gemeenschappelijke ruimte in het kader van ‘groepswonen door ouderen’. Het gebouw biedt ruime appartementen voor senioren uit de Bomenbuurt, die gezamenlijk een woongroep vormen. Verder huisvest het gebouw op de begane grond een apotheek en een gezamenlijke praktijk voor vier huisartsen.

Accent in de straat

Het nieuwe gebouw sluit aan op de omringende bebouwing door het materiaalgebruik en de doorlopende horizontale lijnen in de gevel, maar heeft tegelijkertijd een eigenwijze, karaktervolle uitstraling.
De grote glazen deuren aan de voorzijde zorgen voor veel licht in de woningen, en functioneren geopend als ruim frans balkon.

Communicatie en inspraak

Tijdens het ontwerpproces is veel gecommuniceerd met de bewonersgroep over hun woonwensen en is er rekening gehouden met de aanpasbaarheid van de woningen.

Ruimte voor ontmoetingen

Aan de achterzijde bieden een extra brede galerij en een ruime gemeenschappelijke tuin volop mogelijkheden voor de bewoners om activiteiten te ontplooien; gezamenlijk of individueel.

Nieuwe Stad Prijs

Dit project was een van de 4 genomineerden voor de Nieuwe Stad Prijs van de gemeente Den Haag in 2006