Interieur kinderdagverblijf Djoy

Het nieuwe kinderdagverblijf 'Djoy' in Maasland. Bureau Kroner ontwierp een interieur dat kinderen uitdaagt om de ruimte te verkennen en te gebruiken in hun spel.

Adres

Langetaam 15a
Maasland

Opdrachtgever

Van Thiel Projectontwikkeling,
Kinderdagverblijf Djoy

Gebruiker

Kinderdagverblijf Djoy

Uitvoering

AT Nederland

Oplevering

2011

Projectteam

Mark Graafland, Solita Stucken, Jeroen van Wieren, Giulia Melloni

Uitdagende omgeving

Kinderdagverblijf Djoy neemt een groot deel van de begane grond van het Kastanjehof-complex in Maasland in beslag. Bureau Kroner maakte reeds het plan voor de renovatie van en nieuwbouw in de Kastanjehof, en heeft daarbij het ontwerp gemaakt voor het interieur van het kinderdagverblijf.

Gebaseerd op de filosofie van de methode 'Reggio Emilia', is het uitgangspunt van Djoy om kinderen zoveel mogelijk aanleiding te geven in hun omgeving om zelf van te leren.

Leren van de ruimte

Bureau Kroner verwerkte dit gegeven tot een ruimtelijk spel van kleuren en vormen dat de nadruk legt op grenzen, doorgangen en plekken. Binnen de structuur van het kinderdagverblijf biedt dit ontwerp de gebruikers, kinderen tot 4 jaar (met verder een buitenschoolse opvang voor kinderen van 4-12), voldoende uitdaging om de ruimte om hen heen te verkennen en te gebruiken in hun spel.

Fantasievolle plattegrond

Grenzen, doorgangen en plekken: genoeg te verkennen en te ontdekken!