Solita Stucken

Vormgever

Solita Stucken studeerde architectuur aan de TU-Delft, en volgde na haar opleiding een studie scenografie aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Zij is een van de oprichters van Bureau Kroner en vormt samen met Mark Graafland de directie van het bureau.

Theatervormgeving

Solita Stucken studeerde architectuur aan de TU-Delft, en volgde na haar opleiding een studie scenografie aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Daarna werkte zij als zelfstandig decorontwerper, en ontving een start-stipendium van het Fonds voor de Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst.

Van 1995 tot 2007 heeft zij voor veel theater- en operaproducties decors en kostuums ontworpen, deels in haar eigen gezelschap, Opera C&F.

Conceptueel

Na 2007 is zij zich meer gaan concentreren op haar werkzaamheden voor Bureau Kroner. Binnen Bureau Kroner is zij verantwoordelijk voor de financiën en planning, de publiciteit en de conceptuele vormgeving van de projecten. Af en toe werkt zij mee aan bijzondere interieuropdrachten.

Gevoel voor sfeer

Solita heeft door haar ervaringen met ontwerpen voor theater een stijl van ontwerpen ontwikkeld die zich kenmerkt door een bijzondere aandacht voor het conceptuele. Het inhoudelijke van het ontwerp, in combinatie met een verfijnd gevoel voor sfeer, vormt de kern van haar werk.

Een voorbeeld van haar inbreng is te zien in het interieurontwerp voor het kantoor voor de Raad voor de Kinderbescherming, het interieur van een restaurant en wijnbar in Delft, en in het interieur voor het hoofdkantoor van Weleda.

Kantoor Raad voor de Kinderbescherming »

Interieur Weleda »

"Een ruimte vind ik pas echt mooi als die tot de verbeelding spreekt."