Solita Stucken

Senior Ontwerper

Solita Stucken studeerde architectuur aan de TU Delft, en volgde na haar opleiding een studie scenografie aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zij is een van de oprichters van Bureau Kroner en vormt samen met Mark Graafland de directie van het bureau.

Theatervormgeving en conceptuele denker

Solita Stucken studeerde architectuur aan de TU Delft, en volgde na haar opleiding een studie scenografie aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Daarna werkte zij als zelfstandig decorontwerper, en ontving een start-stipendium van het Fonds voor de Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst.

Van 1995 tot 2007 heeft zij voor veel theater- en operaproducties decors en kostuums ontworpen, deels in haar eigen gezelschap, Opera C&F.

Na 2007 is zij zich meer gaan concentreren op haar werkzaamheden voor Bureau Kroner. Binnen Bureau Kroner is zij verantwoordelijk voor de financiën en planning, de publiciteit en de conceptuele vormgeving van de projecten. Af en toe werkt zij mee aan bijzondere interieuropdrachten.

Solita heeft door haar ervaringen met ontwerpen voor theater een stijl van ontwerpen ontwikkeld die zich kenmerkt door een bijzondere aandacht voor het conceptuele. Het inhoudelijke van het ontwerp, in combinatie met een verfijnd gevoel voor sfeer, vormt de kern van haar werk.

Haar motto luidt dan ook: "Een ruimte vind ik pas echt mooi als die tot de verbeelding spreekt."

Gevoel voor sfeer

Solita is betrokken geweest bij diverse projecten binnen het bureau. Zo werkte ze aan het interieur van een Wijnbar in Delft en aan een nieuw wooncomplex voor Beschermd Wonen

Ook ontwierp Solita aan een nieuwe serre en interieur voor hotel-restaurant Corona in Den Haag. En ze werkte aan diverse tandartsenpraktijken, waaronder een stijlvolle tandartsenpraktijk in Oegstgeest.

Haar inbreng is ook te zien in het kantoor voor de Raad voor de Kinderbescherming en in het interieur voor het hoofdkantoor van Weleda.

Neem contact op met Solita