Timo van de Ven

senior architect

Timo van de Ven studeerde Architectuur aan de TU Delft, waar hij in 2014 afstudeerde. Sinds 2016 maakt hij deel uit van Bureau Kroner als architect.

Plezier in het werk

Timo studeerde af in 2014 als architect aan de TU Delft. Twee jaar later was hij werkzaam bij Bureau Kroner.

‘Plezier hebben in het werk’, las hij op de website. Hij stopte met lezen, solliciteerde en inmiddels is hij een vaste collega binnen het architectenbureau.

Hij heeft een mooie groei doorgemaakt naar de rol als projectarchitect. Werken in teamverband aan grotere projecten en tegelijkertijd ook anderen aansturen in kleinere projecten zijn op zijn lijf geschreven.

Het plezier waar Timo naar op zoek was, vindt hij nog elke dag terug in zijn werk. Hij combineert daarin daadkracht met een sterk sociaal inlevingsvermogen; en bewijst daarmee keer op keer zijn waarde voor het bureau én voor zijn projecten.

De kracht van Timo zit in het ontwikkelen van complexe renovatie- en transformatieprojecten. Winsten pakken binnen de grenzen en kaders van de bestaande gebouwen is wat Timo het liefste doet. Hij gaat op zoek naar de creatieve uitdagingen binnen de soms beperkte mogelijkheden, in samenspraak met de opdrachtgever.

 

Bijzondere renovaties

Timo heeft gewerkt aan diverse zorgprojecten. Zo transformeerde hij een voormalig postkantoor in Voorburg naar een opleidingscentrum voor tandartsen.

Daarnaast is hij betrokken bij diverse onderwijsprojecten, waaronder de transformatie van het voormalige Aloysiuscollege in Den Haag tot Europese School. En de renovatie van een leegstaande monumentale school tot ROC De Meppel

Ook werkt Timo aan de verduurzaming van verschillende monumentale panden. En hij houdt zich bezig met het ontwerp van interieurs voor kantoren en publieke gebouwen. 

Op dit moment werkt hij aan het ontwerp van vijf duurzame eengezinswoningen voor het Hof van Boedijn. En hij werkt aan diverse woningbouwtransformaties.