Marieke Giele

junior ontwerper

Marieke Giele studeerde Architectuur aan de TU Delft waar ze in 2018 haar diploma behaalde. Sinds 2023 werkt zij bij Bureau Kroner als ontwerper. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de communicatie naar buiten toe.

Nieuwe input voor Bureau Kroner

Marieke Giele volgde een ongebruikelijke weg in het architectenvak - al tijdens haar studie Architectuur aan de TU Delft werkte zij parttime als redacteur voor het vakblad De Architect.
Na haar afstuderen in 2018 bleef zij werkzaam als schrijver en redacteur, maar ook het ontwerpvak bleef haar trekken.

Voor Bureau Kroner biedt Marieke precies de ideale combinatie van praktijkgerichtheid en inhoudelijke visie. In ons team werkt zij niet alleen als ontwerper, maar levert zij ook een belangrijke bijdrage aan de communicatie van ons bureau naar buiten toe.

 

 

 

Inhoudelijk sterk

Marieke's veelzijdigheid helpt ons scherp te blijven in onze houding ten opzichte van ons werk en de maatschappij.

Zij combineert in haar werk de architectuurpraktijk van alledag, mét een reflectie op de inhoudelijke kanten van het vak. Haar talent als tekstschrijver, alsmede haar redactionele en publicitaire vaardigheden, zet zij in om onze communicatie sterker te maken. Dat varieert van bijdragen aan de website en externe publicaties tot aan conceptuele ondersteuning in woord en beeld.