Cristian de Bolster

ontwerper

Cristian de Bolster studeerde Architectuur aan de TU Delft. Sinds 2016 maakt hij als ontwerper en projectarchitect deel uit van ons team.

Mens én omgeving

Cristian de Bolster is een zeer betrokken ontwerper en medewerker van Bureau Kroner. Sinds 2016 maakt hij deel uit van ons architectenbureau. Hij studeerde af als architect aan de TU Delft, nadat hij eerst Bouwkunde studeerde aan de Haagse Hogeschool.

Cris vervult zijn rol als ontwerper en projectarchitect altijd met een sociale blik: de mens staat centraal in zijn ontwerpen, maar wél binnen een brede context. Hij pakt telkens nieuwe aspecten van het vak aan, en blijft zich ontwikkelen en groeien als vormgever, zowel persoonlijk als professioneel.

Het teamgevoel, het out of the box denken en het écht luisteren zijn volgens Cris de kracht van Bureau Kroner, én van hemzelf.

En daarbij doet hij meer dan enkel ontwerpen en uitwerken: hij blijft gedurende het hele proces graag meedenken. Vanuit alle puzzelstukjes die aangereikt worden door opdrachtgever, context en gebruiker creëert hij de complete puzzel. Het resultaat is altijd veel meer dan zomaar een standaardontwerp: dat verklaart hij door de gezamenlijke en veelzijdige input van de gebruiker, de omgeving en het team.

Karakteristieke detaillering

Cris werkte onder andere aan het ontwerp voor de nieuwbouw van een hotel in Scheveningen en een bedrijfspand voor familiebedrijf Muller Beltex. Beide ontwerpen kenmerken zich door de bijzondere geveldetaillering. 

Ook werkte Cris aan meerdere interieurs voor tandarts- en orthodontiepraktijken. 

Op dit moment werkt Cris aan een woongebouw met atelierwoningen op voormalig industriegebied Rotsoord in Utrecht. Daarnaast werkt hij aan het ontwerp van vijf duurzame eengezinswoningen voor het Hof van Boedijn