Geslaagde rondleiding op bouwplaats Spui

Ga mee op adventure-tocht naar de bouwplaats van de monumentale panden aan het Spui. Dat was de uitnodiging aan Haagse architecten en geïnteresseerden van het Haags Architectuur Café (HaAC). En dat leverde heel wat belangstelling op!

Met twee volle groepen trokken we – onder leiding van onze architecten Mark en Raimond – door de verschillende panden van dit bijzondere project. Zo konden alle deelnemers goed zien wat er allemaal wel niet komt kijken bij zo’n complexe renovatie.

En dat is nogal wat. Zo is aannemer SKN uit Zoetermeer op dit moment druk bezig met de restauratie van het dak en de gevels van twee panden. In de andere panden is juist weer goed te zien hoe het funderingsherstel is uitgevoerd. En overal blijven vooral de bijzondere oude details telkens weer verrassen. 

Alle bezoekers keken dan ook hun ogen uit. Er was bovendien veel waardering voor de ambities van opdrachtgever Levi Lassen Stichting. En natuurlijk was iedereen nieuwsgierig naar het uiteindelijke resultaat. Dus wie weet, kunnen we na de oplevering weer op excursie om het eindresultaat te tonen. 

Meer over deze excursie van HaAC

Meer over de renovatie van het Spui