De Meppel genomineerd voor Schoolgebouw van het Jaar

Feest bij Bureau Kroner! De Meppel is genomineerd voor de prijs Schoolgebouw van het Jaar. En daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op. 

De Meppel is de nieuwe campus van het ROC Mondriaan in Den Haag Zuidwest. Deze is gevestigd in een rijksmonumentale school aan de Meppelweg, die oorspronkelijk was gebouwd als R.K. Technische school St. Paulus. Na jaren van leegstand heeft Bureau Kroner het pand getransformeerd en dankzij de nieuwe invulling is het gebouw nu weer verzekerd van een stralende toekomst.

Daarmee is Den Haag Zuidwest een levendige campus rijker, waar iedereen de kans krijgt om weer in te stromen in het reguliere MBO-onderwijs. De eerste succesverhalen daarvan zijn al geschreven. En dat wordt nu dus ook gezien door de jury van het Schoolgebouw van het Jaar, want zij hebben het project genomineerd voor deze prijs. 

Nu is het aan de jury. Zij gaan de genomineerde gebouwen bezoeken om tot een winnaar te komen. Die maken ze uiteindelijk op 8 november bekend, dus dat blijft nog even spannend. Maar voor nu genieten wij al van deze mooie nominatie. 

De prijs voor Schoolgebouw van het Jaar is onderdeel van de Architectenweb Awards. De jury bestaat uit architect Saskia Oranje (DOOR architecten), architect Gianni Cito (Moke Architecten), architect Barend Koolhaas (Studio Barend Koolhaas), ontwikkelaar Rosalie de Boer (Synchroon), ruimtelijk ontwerper Abbie Steinhauser (o.a. deMunnik-deJong-Steinhauser) en architect Eric van Noord (de Architekten Cie.). 

Bekijk de inzending op Architectenweb

Meer over De Meppel