Aan de slag met een stevige basis

We zijn begonnen! De restauratie van zeven historische panden aan het Spui is nu echt van start gegaan. En Bureau Kroner volgt de ontwikkelingen op de bouwplaats op de voet.

De eerste maanden staan in het teken van het funderingsherstel. We willen de panden toekomstbestendig maken, en dat begint natuurlijk bij een goede basis. Eindelijk krijgt dit stukje historische bebouwing een echte fundering, zodat we verdere verzakkingen en scheefstand in de toekomst kunnen voorkomen. 

Geen eenvoudige klus, want alles gebeurt binnen de bestaande panden. Dus dat betekent werken met klein materieel en slimme technische oplossingen. Eerst zijn de oude vloeren gesloopt en is de grond uitgegraven om alle benodigde riolering en aansluitingen te maken. En nu is het eindelijk zo ver: de palen gaan de grond in. De aannemer werkt met schroefinjectiepalen die trillingvrij en binnen de beperkte vrije hoogte worden aangebracht. 

Volgende stap is het aanbrengen van de wapening en het storten van de betonvloeren. Dan ligt er een echt stevige basis om aan de slag te gaan met de verdere renovatie van de panden. 

In opdracht van: Sistra - Stichting Levi Lassen, Den Haag
Bouwmanagement: Brink Management en Advies, Rotterdam
Aannemer funderingsherstel: P. van het Wout, Alphen aan den Rijn

Meer over de renovatie van het Spui