Matthijs Stinissen

architect

Matthijs Stinissen studeerde architectuur aan de TU Delft. Sinds 2018 is hij werkzaam als architect bij Bureau Kroner.

Terug in het vak

Matthijs Stinissen is opgeleid tot architect aan de TU Delft, maar maakte in de crisisjaren een uitstapje naar de IT. Toch trok de architectuur hem het allermeest, wat ervoor zorgde dat hij sinds 2018 vol passie zijn vak als architect weer uitoefent bij Bureau Kroner.

Openstaan voor mogelijkheden

Het fascineert Matthijs dat je met architectuur impact hebt en maakt op de leefomgeving.
Hij is zich er maar al te goed van bewust dat de grootte van het project effect heeft op de stad. Met die blik ontwerpt en werkt hij.

Natuurlijk brengt de grootschaligheid van deze projecten ook altijd uitdagingen met zich mee. Matthijs hecht daarom aan een gedegen voorbereiding en het voortdurend openstaan voor de mogelijkheden, waarbij hij de belangen van alle betrokkenen meeneemt.

Esthetiek

Matthijs is een getalenteerd ontwerper, die oog heeft voor esthetiek. Hij houdt het overzicht op het ontwerp, van hoofd-concept tot op detailniveau. Daarbij beschikt hij over een realistische blik op de organisatie van zijn ontwerpen en projecten.

Complex programma

Matthijs ontwierp aan het gevelconcept voor een prefab bouwsysteem en de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk in Rotterdam. Op dit moment werkt hij onder meer aan een grote ontwerpopdracht voor gemengde woon- en zorgfuncties, en de nieuwbouw van een woningbouwcomplex, beide in Den Haag.

Woningbouwcomplex »