Woongebouwen INK, Delft

Bureau Kroner ontwierp voor deze gevarieerde plek in Delft twee duurzame woongebouwen. Appartementen met een uitstraling die refereert aan het industriële karakter van de locatie.

Adres

Mercuriusweg / Industriestraat, Delft

Opdrachtgever

Van Wijnen Projectontwikkeling West, Dordrecht

Aannemer

Van Wijnen, Stolwijk

Fase

In uitvoering

Start bouw

maart 2021

Oplevering

2022

Twee appartementen-gebouwen in Delft

Ontwerp voor de herbestemming van een locatie in Delft voor een woningbouwontwikkeling. Ontwerp voor twee appartementengebouwen met 48 en 32 appartementen.

In opdracht van Van Wijnen Projectontwikkeling maakte Bureau Kroner een stedenbouwkundige studie voor de herontwikkeling van deze voormalige industriële locatie. Op de locatie aan de Mercuriusweg staat ook de hal van de voormalige lichtdrukpapierfabriek De Atlas (later autohandel Preuninger).

Met de transformatie van de spoorzone is dit gebied ineens onderdeel van de stad geworden. Van rafelig randgebied naar aantrekkelijke woonplek.

De locatie in Delft, met alle toekomstige ontwikkelingen in de buurt ingevuld.

Industriële uitstraling

De industriële architectuur van de bestaande loods vormde de inspiratie voor de gevels van de nieuwe woongebouwen.

Massastudies

Massastudies:2018

Gevels

Bureau Kroner ontwierp voor deze gevarieerde plek twee woongebouwen, refererend in uitstraling aan het industriële karakter van de locatie.

Klimaatadaptief

Het stedenbouwkundige uitgangspunt van drie gebouwen op een verhoogde basis biedt ruimte voor een uitgekiende klimaatadaptieve uitwerking.
Met blauwe daken, die extra regenval opvangen, en groene binnentuinen tussen de appartementengebouwen.

De hoge duurzaamheidsambitie wordt verder verkregen door extra isolatie van de dichte delen van de gevel. De hoeveelheid en grootte van de ramen blijft ruim voldoende, zodat er geen concessies worden gedaan aan woonkwaliteit en uitstraling.

Start bouw: maart 2021

Impressies