Uitbreiding Rijnlands Lyceum, Oegstgeest

Ontwerp voor de nieuwbouw van twee extra gebouwen voor het Rijnlands Lyceum.
Ruimtes voor CKV: muziek- en theaterruimtes, en een BINASK science-lab.

Adres

Apollolaan 1,
Oegstgeest

Opdrachtgever

Rijnlands Lyceum Oegstgeest

Gebruiker

Rijnlands Lyceum Oegstgeest

Bouwmanagement

Avant Bouwpartners,
Utrecht

Aannemer

Bakels + Ouwerkerk,
Den Haag

Ontwerp

2016 - 2017

Oplevering

2019

Ruimte om te ontmoeten en te groeien

Bureau Kroner won de architectenselectie met dit ontwerp voor de uitbreiding van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest.

Het voorstel respecteert het uitgangspunt van het oorspronkelijke schoolontwerp van architect Rudi Bleeker, waarin de verkeersruimte en gemeenschappelijke ruimtes extra aandacht kregen.

De nieuwe lokalen voor CKV en BINASK creëren nieuwe ontmoetingsruimtes, en staan op diverse manieren in verbinding met de rest van het schoolgebouw.

CKV: culturele tribune

Het gebouw voor culturele en kunstzinnige vorming huisvest muziek- en dramalokalen. Ook dit gebouw ligt weer aan een nieuw aan te leggen plein, en strekt zich daarnaar uit met een open tribune.

Zwarte doos met kleurig interieur

Met heel eenvoudige middelen wordt een maxinaal effect bereikt: een theatrale 'zwarte doos' in geolied hout, opent zich naar het plein met een grote houten trap. Het sobere gebouw biedt ruimte aan kleurige muziekstudio's en een flexibele theaterzaal.

BINASK: Science lab

Het nieuwe gebouw met de lokalen voor Biologie, Natuurkunde en Scheikunde is een Science Lab, open naar buiten toe, met theorielokalen op de verdieping.
De hoge praktijkruimte heeft een stoere, energieke sfeer, met de staalconstructie en installaties in het zicht.