Transformatie van de gevels van een winkelcentrum

De uitstraling van dit winkelcentrum kreeg een enorme opwaardering door het strakke ontwerp van de nieuwe gevels.

Adres

Noordbrabantlaan,
Eindhoven

Opdrachtgever

Staal Vastgoedmaatschap Alliance,
Den Haag

Aannemer

Bouwbedrijf Pennings,
Rosmalen

Ontwerp

2015

Oplevering

2016

Een nieuwe huid voor een winkelcentrum in de periferie van Eindhoven

Een vroeg voorbeeld van een weidewinkel met verschillende grote winkelketens in de periferie van Eindhoven uit de jaren zeventig, met kenmerkende betonnen elementen, was hard toe aan een gevelrenovatie: de betonplaten begonnen los te laten en uit de gevel te vallen.

Bureau Kroner ontwierp een nieuwe gevel die de structuur van het gebouw benadrukt en tegelijkertijd het ensemble van volumes meer dynamiek geeft door verschillende tinten beplating, van donkergrijs naar wit en van mat naar hoogglanzend.

De bestaande gevels... betonplaten begonnen los te laten en uit de gevel te vallen.

De materiaalkeuze maakt het ook mogelijk om de reclame-uitingen op de gevel te plaatsen in plaats van op het dak van het gebouw. Grote stickers kunnen op de beplating worden aangebracht binnen een vastgesteld kader, dat in nauw overleg met welstand is vastgelegd. Het winkelcentrum heeft hiermee een tweede leven gekregen.