Renovatie interieur zorgcentrum Houthaghe in Den Haag

Ontwerp voor de renovatie en verbouwing van zorgcentrum Houthaghe in Den Haag voor Florence.

Adres

Toon Dupuisstraat 10,
Den Haag

Opdrachtgever

Florence,
Den Haag

Aannemer

Bouwbedrijf Van der Spek,
Pijnacker

Ontwerp

2012 - 2014

Oplevering

2015

Oriëntatie

Voor dit verzorgingshuis van Florence in Den Haag maakte Bureau Kroner het plan voor een grondige renovatie van het interieur.

De gemeenschappelijke ruimtes werden vernieuwd, en in de verkeersruimtes is een nieuw kleurconcept toegepast dat afgestemd is op een goede en heldere oriëntatie van ouderen, met name op de PG-afdeling.

Efficiënte organisatie

In aangepaste plattegronden is rekening gehouden met nieuwe cateringsystemen en de organisatie van voorzieningen zoals artsenzorg.
Woningen werden vernieuwd en geschikt gemaakt voor bewoners met rollators en/of rolstoelen.

Speciale aandacht is besteed aan de gemeenschappelijke ruimtes, waar een huiselijke sfeer is gecreëerd met een kleurenpalet dat afgestemd is op de perceptie van ouderen met dementie. Loop- en zichtlijnen voor het personeel zijn geoptimaliseerd.

Buitenkamer

In dit zorgcomplex hebben wij een enorme verbetering van de kwaliteit gerealiseerd door het inrichten van een veilige buitenkamer.

Een voormalige zusterpost die niet meer gebruikt werd, is getransformeerd tot een tuinkamer met openslaande deuren naar een zichtbalkon. Zo kunnen bewoners veilig en zonder extra begeleiding genieten van de buitenlucht in een rustige omgeving.