Renovatie en verbouwing van zorgcentrum Oostduin in Den Haag

Adres

Goetlijfstraat 5,
Den Haag

Opdrachtgever

Florence Zorggroep

Aannemer

Dijkxhoorn Bouw,
Den Haag

Ontwerp

2012-2013

Oplevering

2014

Interieurontwerp

Arvide; Han-Willem Visscher

Wooncomplex in het groen

Het verzorgingshuis Oostduin ligt op een prachtige locatie in Den Haag in de wijk Benoordenhout, omringd door de bomen van het voormalige landgoed Oostduin. Vanwege de goede randvoorwaarden was het de moeite waard om dit complex geheel te renoveren en geschikt te maken voor het scheiden van wonen en zorg.

Het complex is intern geheel gerenoveerd en geschikt gemaakt voor psycho-geriatrische zorg èn voor vrije vestiging van ouderen.

Belangrijk voor de aantrekkingskracht van het complex is de volledig vernieuwde begane grond, waar een groot restaurant en verschillende publieke functies zorgen voor een open en informele sfeer.

Open naar de buurt

Aan het restaurant is een groot nieuw terras toegevoegd waardoor de relatie met de buurt wordt versterkt. Veel ouderen die niet in het huis wonen maken ook gebruik van de nieuwe voorzieningen. De uitstraling van het complex is door secure ingrepen aan de gevel enorm verbeterd.