Renovatie en conversie van een woongebouw naar 'Beschermd wonen'

Een woongebouw uit de jaren ' 80 in Delft is volledig gerenoveerd tot woongebouw voor een woongroep van ex-psychiatrische patiënten.

 

Adres

Kogelgieterij 5 t/m 40,
Delft

Opdrachtgever

Ceres Projecten

Gebruiker

Stichting PerspeKtief,
Delft

Aannemer

Van Wijnen Stolwijk

Ontwerp

2008-2009

Oplevering

2010

Projectteam

Mark Graafland, Jeroen van Wieren, Bob Dinwiddy

Nieuwe ruimtelijkheid

Een woongebouw uit de jaren ' 80 in Delft is volledig gerenoveerd naar ontwerp van Bureau Kroner.
Het gebouw biedt plaats aan een woongroep van ± 27 ex-psychiatrische patiënten, met nieuw ontworpen gemeenschappelijke ruimtes.

Een aantal strategische doorbraken creëert extra ruimtelijkheid en meer verband tussen de diverse ruimtes.

 

Conceptschetsen

Door een zorgvuldig bedacht ruimtelijk en kleur-concept, komt de indeling van het interieur helder en herkenbaar tot uitdrukking, met de nadruk op de gemeenschappelijke ruimtes.