Ontwerp voor een atelier in een tuin

Een sfeervol nieuw tuinhuis herbergt een atelier, achter in de tuin van een woning in Den Haag.

Opdrachtgever

Particulier

Aannemer

Aannemingsbedrijf Meyer, Leiden

Ontwerp

2008

Oplevering

2009

Projectteam

Mark Graafland, Bob Dinwiddy

Sfeervolle extra ruimte in de tuin

Achter in de tuin van een woonhuis in Den Haag was ruimte voor een losstaand tuinhuis, waar de bewoonster haar atelier in kon vestigen.

Een groot gelamineerd spant vormt een lijst, waarin ge├Âlied hout onderbroken wordt door een grote pui die geheel open kan schuiven. Zo ontstaat een tuinkamer die, ondanks de geringe diepte, een zeer ruimtelijke en prettige werkruimte vormt.

Het atelier wordt gebruikt voor het vervaardigen van bijzondere papiersoorten. In het gesloten deel is ruimte voor berging en fietsen.