Nieuwbouw van een industrieel bedrijfsgebouw met kantoor

Geen gewone gesloten doos op een industrieterrein.

Opdrachtgever

Muller Beltex,
Pijnacker

Gebruiker

Muller Beltex,
Pijnacker

Bouwmanagement

Weis Vastgoedmanagement

Aannemer

Staton Bouw,
Werkendam

Start bouw

februari 2021

Ontwerp

2018 -

Interieurontwerp

Ralf Advokaat

Geen gewone gesloten doos op een industrieterrein

Een nieuw bedrijfsgebouw met kantoor voor het familiebedrijf Muller Beltex, leverancier van componenten èn kennis aan de procesindustrie, wereldwijd.

Het gebouw van circa 6000 m2 staat direct aan de groenzoom Berkel-Pijnacker, onderdeel van de groenblauwe slinger van Maassluis tot aan Ter Aar. 

De dynamische gevel die rond het gebouw slingert vormt het decor voor de recreatieve zone en de doorgaande route daar dwars op.

Gevelstudies

Participatie

In participatie-sessies met het hele personeel is goed gekeken naar het productieproces van het bedrijf. Hier volgden schema's uit om de organisatie van het gebouw zo efficiënt mogelijk te maken. Voor bezoekers wordt via doorzichten een blik gegund op de productie.

Dynamiek

De gevel is opgebouwd uit een reeks strekmetalen banden die op de hoek loskomen van het maaiveld en de houten puien van het kantoor laten zien. Het kantoor nestelt zich over drie verdiepingen in de hoek van het gebouw rondom een verborgen patio die veel ruimte en licht genereert in het interieur. De gevel refereert aan de dynamiek van de wijze waarop de producten van Muller Beltex gebruikt worden.

Een gevelelement is eerst in de fabriek als proef schaal 1 op 1 gebouwd, om de detaillering en de werking van de materialen te testen.

start bouw: februari 2021