Nieuwbouw van een gemengd woningbouwcomplex in Den Haag

Stedelijke sculptuur van woongebouw met parkeergarage.

Adres

Tripstraat, Energiekwartier,
Den Haag

Opdrachtgever

Heijmans Vastgoed,
Rotterdam

Fase

Technisch Ontwerp

Ontwerp

2019 -

Stedelijke sculptuur van woongebouw met parkeergarage

Als sluitsteen van de herontwikkeling van het Energiekwartier in Den Haag ontwerpt Bureau Kroner een strak en efficiënt project waarin een parkeervoorziening voor de hele buurt wordt gecombineerd met een woongebouw.
De volume-opbouw vormt een stedelijke sculptuur; een blok met een schijf als accent, “een stoel in de stad”.

Ontwerpschetsen

Dynamiek

Het gebouw begeleidt de verschillende routes en richtingen in het gebied, zowel langs het water als de toekomstige route dwars daarop, via de nu nog afgesloten brug langs de Elektriciteitsfabriek aan de andere kant van het water. Er worden verschillende profielen gecreëerd die extra dynamiek aan het gebied geven.

De architectuur van het complex verwijst naar de bakstenen energiecentrales en schakelstations uit de eerste helft van de 20e eeuw.

massastudies

Er is veel aandacht besteed aan de geveldynamiek, op verschillende schaalniveaus.

Op 8 juli 2021 werden de omwonenden van Kavel A bijgepraat over de voortgang van het ontwerp en de procedures. Meer hierover is te lezen op de website van het Energiekwartier Den Haag:

» Website Energiekwartier