Kraamhotel / Geboortekliniek, Den Haag

Presentatietekeningen en ontwerp voor een nieuwe luxe geboortekliniek met diverse functies bij het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag.

Opdrachtgever

Wereld Wonder Kraamzorg,
Den Haag

Ontwerp

2012

Visualisatie van nieuwe ideeen

Bureau Kroner maakte voor kraamkliniek Wereld Wonder meerdere ontwerpen; voor diverse locaties en situaties waar de ambitieuze kraamzorg-organisatie in de loop der jaren plannen voor heeft ontwikkeld.

Een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden zijn de visualisaties van de idee├źn van Wereld Wonder. Bureau Kroner vertaalt in interieur-perspectieven de uitgangspunten van Wereld Wonder met betrekking tot verloskunde, kraamzorg en de opzet van een luxe kraamhotel.

Diverse faciliteiten

Het kraamhotel, dat een onderdeel zal gaan worden van Medisch Centrum Haaglanden Westeinde, krijgt behalve alle verloskundige faciliteiten en diverse verblijfskamers, ook een servicecentrum op de begane grond, met restaurant, yoga- en ontspanningsruimtes en een winkel met luxe-artikelen rondom zwangerschap en bevalling.

Zichtlijnen

In de ruimtelijke concepten van de verlos- en verblijfsruimtes is met name het contact tussen moeder en kind cruciaal. Er zijn grote glazen ramen tussen ruimtes ontworpen, zodat de moeder nooit het contact met haar baby verliest.

Sfeer

Er zijn speciale kastenwanden ontworpen, die ervoor zorgen dat de medische sfeer zoveel mogelijk weggewerkt wordt. In plaats daarvan hebben de ruimtes een rustige en luxe uitstraling.