Kantoor voor de Raad van de Kinderbescherming

Een interieur voor de Raad van de Kinderbescherming waarin kinderen en het gezin centraal staan, met een eigen identiteit en herkenbaarheid.

Adres

Alexanderveld 5
Den Haag

Opdrachtgever

Rijksvastgoedbedrijf

Gebruiker

Raad van de
Kinderbescherming

Aannemer

Dijkxhoorn Bouw
Den Haag

Meubelwerk

Dijkxhoorn Bouw
Den Haag

Oplevering

februari 2019

Projectteam

Mark Graafland, Solita Stucken, Rick van Vliet, Betül Demir

Ontworpen vanuit het standpunt van kinderen

Het concept voor het interieur is kindvriendelijk; gebaseerd op het standpunt - de horizon - van kinderen.

De verhoudingen van ruimtes, van wanden en puien en van de vaste inrichting zijn ontworpen vanuit het idee dat kinderen van iedere leeftijd zich er welkom en veilig voelen.

Kleurrijk

De toegepaste kleuren en materialen zijn gebaseerd op de huisstijl van de RvdK en specifiek op de randvoorwaarden van deze locatie aangepast en bewerkt.
De sfeer is fris en speels, maar het overheersende thema is harmonieus.

Veiligheid vormgegeven als een vanzelfsprekendheid

Natuurlijke materialen

Alle basis-elementen in het interieur krijgen een natuurlijke uitstraling: hout, sisal en tapijt in subtiele zandkleuren geven een warme, huiselijke sfeer, en houden de schaal van de ruimtes bescheiden en vriendelijk.

Duurzaam

Nieuwe materialen zijn met zorg gekozen op hun duurzaamheids-kenmerken.
Vloeren zijn van circulair herbruikbaar materiaal. De nieuwe puien op de begane grond zijn uitgevoerd in Accoya hout, de meest duurzame gekweekte en milieuvriendelijk behandelde houtsoort die beschikbaar is.