Interieur voor een tandartsenpraktijk in een monumentaal gebouw

Voor deze zeer beperkte ruimte in dit modernistische monument maakte Bureau kroner een verrassend ruimtelijke en efficiënte tandartspraktijk.

Adres

Nirwana-flat
Benoordenhoutseweg 227,
Den Haag

Opdrachtgever

KiesQ tandartsen,
Den Haag

Aannemer

Dijkxhoorn bouw,
Den Haag

Oplevering

2009

Projectteam

Mark Graafland, Solita Stucken, Patrick Willemsen

Ruimtelijkheid in een monumentaal pand

De nieuwe tandartspraktijk voor KiesQ tandartsen werd gevestigd in een zeer beperkte ruimte op de bel-étage van de Nirwana-flat in Den Haag.
Door een vernuftig ontwerp realiseerde Bureau Kroner een bijzonder ruimtelijke tandartspraktijk.

De organisatie van (half-open) ruimtes optimaliseert de looplijnen en efficiëntie in deze compacte praktijk.

A, B en C-zones

De indeling van de praktijk volgt het 'ABC-principe': wachtruimte, behandelkamers en werkruimtes zijn functioneel en visueel gescheiden.
Dit waarborgt een ontspannen ervaring voor de bezoeker, terwijl de werkruimtes voor het personeel volledig zijn toegespitst op de efficiëntie van het werken.

Openheid en licht

Door de glazen puien en een effectief kleurgebruik krijgt de praktijk een licht en transparant karakter, terwijl de oorspronkelijke structuur van het gebouw volledig intact blijft.