Interieur kantoor Weleda Benelux

Een nieuw interieur voor het hoofdkantoor van Weleda Benelux in Zoetermeer. Uitgangspunten voor het ontwerp: een gastvrije en levendige sfeer, een interieur met persoonlijkheid; kleurrijk en volledig duurzaam.

Adres

Platinastraat 161
2718 SR Zoetermeer

Opdrachtgever

Weleda Benelux

Aannemer

Driessen Onroerend Goed

Oplevering

2017

De entree is dóór de tuin!

Vanuit de filosofie van het bedrijf is de relatie van het gebouw tot de omliggende natuur als centrale inspiratie vormgegeven. De tuin wordt binnengehaald in het gebouw.

Kleurenspectrum

Het bijzondere productieproces van Weleda is verbeeld in een natuurlijk kleurenspectrum en een speciaal ontworpen afbeelding op de glazen wand van de kantoorverdieping.

Werkzaamheden: openbreken van de kantoorverdieping, nieuw ontworpen vloeiende vormen voor vaste onderdelen.

Een inspirerende werkvloer: meer onderling contact, meer licht en een actieve sfeer.

De ontvangstruimte is geopend naar de tuin, uitgevoerd in natuurlijke materialen met een dynamisch lijnenspel.

Gastvrijheid en traditie

Met aandacht, inzicht en in nauw overleg met de werknemers van Weleda is een visie voor de inrichting ontwikkeld op basis van de identiteit van het bedrijf en de mensen die er werken. Gastvrijheid is gekoppeld aan de geschiedenis en de rijke traditie van Weleda, aan inspiratie, creativiteit en kleurrijkheid.

Zintuigelijk

Het interieurontwerp is gebaseerd op de ervaring van de wereld van Weleda waarin alle zintuigen aangesproken worden. Openheid in communicatie, meer ruimte voor contact en overleg en vooral een interieur dat een inspirerend verhaal vertelt door de invulling die de gebruikers er zelf aan kunnen geven.

Bureau Kroner maakte ook het ontwerp voor de City-spa's van Weleda:

Project: Weleda cityspa’s »

Website Weleda »