SCHAKELPUNT

Voor een meervoudige opdracht voor de locatie op de hoek van het Spui en Lamgroen in Den Haag, ontwierp Bureau Kroner een woontoren van 14 verdiepingen.

De locatie vormt een schakel tussen verschillende stadsgebieden van Den Haag, waardoor dit hoogbouw-project een belangrijke functie inneemt: markering van de Rivierenbuurt, verbinding van de Boomsluiterskade met het Spui en beëindiging van de Avenue Culinair.

 

DUBBEL GEZICHT

Vanuit bovenstaande overwegingen is het ontwerp ontstaan voor een brede toren met twee koppen: Een toren met twee gezichten, symmetrisch ten opzichte van elkaar, maar asymmetrisch op de locatie, naar elke richting een ander beeld.

 

GENUANCEERD BEELD

De hoeken van de toren rijzen in baksteen op vanuit de doorlopende plint. Een subtiel spel met doorlopende gevelvlakken en verspringende geveldelen zorgt voor een steeds wisselend beeld, waarbij de massiviteit van de toren wordt doorbroken.

 

Hoge smalle ramen zorgen voor een verticale geleding en geven samen met de tweedeling van de schijf de stompe toren van 50 meter een verrassend slank uiterlijk.

 

Over deze meervoudige opdracht en de uitslag ervan verscheen een artikel in Architectuur NL, getiteld: 'Zilver & Brons'

›› pdf van het artikel

WOONTOREN, SPUI

 

Spui / Lamgroen, Den Haag

 

Meervoudige opdracht voor de locatie Spui / Lamgroen in Den Haag, uitgeschreven door de gemeente Den Haag.

Ontwerp voor een woontoren met 14 verdiepingen, bestaande uit 62 luxe appartementen, inpandig pakeersysteem en horeca- en bedrijfsfuncties op de begane grond.

 

in opdracht van: Panagro Vastgoedontwikkeling b.v. en Staedion Ontwikkeling, Den Haag

ontwerp: 2007

 

projectteam: Mark Graafland, Jaap Mittelhaeuser, Solita Stucken

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag