Twee appartementen-gebouwen in delft

In opdracht van Van Wijnen Projectontwikkelingen maakte Bureau Kroner een stedenbouwkundige studie voor de herontwikkeling van deze voormalige industriële locatie. Op de locatie aan de Mercuriusweg staat ook de hal van de voormalige lichtdrukpapierfabriek De Atlas (later autohandel Preuninger).

Met de transformatie van de spoorzone is dit gebied ineens onderdeel van de stad geworden. Van rafelig randgebied naar aantrekkelijke woonplek.

Bureau Kroner ontwierp voor deze gevarieerde plek een duurzaam gebouw met het comfort van nu, refererend in uitstraling aan het industriële karakter van de locatie.

De locatie in Delft, met alle toekomstige ontwikkelingen in de buurt ingevuld.

INDUSTRIËLE UITSTRALING

De industriële architectuur van de bestaande loods vormde de inspiratie voor de gevels van de nieuwe woongebouwen.

Gevelstudies

KLIMAATADAPTIEF

Het stedenbouwkundige uitgangspunt van drie gebouwen op een verhoogde basis biedt ruimte voor een uitgekiende klimaatadaptieve uitwerking.

Met blauwe daken, die extra regenval opvangen, en groene binnentuinen tussen de appartementengebouwen.

 

De hoge duurzaamheidsambitie wordt verder verkregen door extra isolatie van de dichte delen van de gevel. De hoeveelheid en grootte van de ramen blijft ruim voldoende, zodat er geen concessies worden gedaan aan woonkwaliteit en uitstraling.

HERBESTEMMING VAN VOORMALIGE INDUSTRIELOCATIE, DELFT

 

Mercuriusweg / Industriestraat, Delft

 

Ontwerp voor de herbestemming van een locatie in Delft voor een woningbouwontwikkeling. Ontwerp voor twee appartementengebouwen met 48 en 32 appartementen.

 

In opdracht van Van Wijnen Projectontwikkeling West, Dordrecht

 

Ontwerp: 2015-2019

Verwachte start bouw: 2020

 

Projectteam: Mark Graafland, Brim Vermeulen, Raimond Scheijen, Timo van de Ven

 

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag