PLAATS IN DE SAMENLEVING

In opdracht van Vestia Delft maakte Bureau Kroner een plan voor de huisvesting van een woongroep van ex-psychiatrische patiënten, in een voormalige boerderij in Schipluiden.

Doelstelling en werkwijze van Stichting Perspektief: "Perspektief wil meewerken aan een goed bestaan voor mensen met een beperking en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van persoonlijke ondersteuning in de samenleving."

 

DAGLICHT EN RUIMTE

Het nieuwe plan voorziet in 21 units van verschillende omvang. Om dit te bereiken, wordt het bestaande stalgebouw geschikt gemaakt voor bewoning door met minimale aanpassingen aan de gevel voldoende daglicht te laten toetreden.

Het stalgebouw wordt uitgebreid met 95 m2 nieuwbouw, waarin de gemeenschappelijke voorzieningen (koken, woonkamer) worden gepland.

Dit nieuwe deel onderscheidt zich van de bestaande bouw in materiaal en uitstraling. In vorm sluit het echter juist aan op de bestaande bouw. De hoofdstructuur van het complex wordt in stand gehouden en versterkt. Op zorgvuldige wijze worden bestaande gevelopeningen gebruikt of aangepast.

> ONTWERPEN VOOR DE ZORG

> BIJZONDERE WOONVORMEN

> HERGEBRUIK / RENOVATIE

WOONCOMPLEX VOOR

EX-PSYCHIATRISCHE PATIENTEN,

SCHIPLUIDEN

 

Ontwerp voor de verbouwing en uitbreiding van een bestaande boerderij aan de Schieweg in Schipluiden. Wooncomplex met woonunits en gemeenschappelijke ruimtes voor een groep van ex-psychiatrische patiënten

 

Opdrachtgever: Vestia Delft en Stichting PerspeKtief

 

Ontwerp: 2007-2010

 

Projectteam: Mark Graafland, Jeroen van Wieren, Bob Dinwiddy, Giulia Melloni

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag