GROTE MASSA MET RUIMTE IN HET MIDDEN

Ontwerp voor een villa van 30 x 30 m. met patio en inpandig zwembad, op een weiland, omgeven door de stad.

Het te bebouwen vloeroppervlak wordt maximaal benut, zodat er plaats is voor een ruime patio in het midden van de woning. De ruimtes zijn rondom deze patio gegroepeerd, met verschillende gradaties van openheid en geslotenheid. Het ontwerp biedt een paar spectaculaire doorzichten; door het huis heen, en van daaruit op de omliggende omgeving.

De klassieke opbouw van de plattegrond wordt gecombineerd met een strakke, abstracte gevel in witte natuursteen.

 

DUURZAAM EN ONDERHOUDSVRIJ

In de villa worden verschillende optimaal op elkaar afgestemde duurzame energiesystemen toegepast, waardoor er in de eigen energiebehoefte wordt voorzien zonder afhankelijk te zijn van een energieleverancier.

Er is een warmtepomp toegepast in combinatie met een zonneboiler van 3000 liter die hetwater voorverwarmt van zwembad en drinkwater. Een laagtemperatuur vloerwarming zorgt voor een volledig gelijkmatig binnenklimaat in combinatie met een gebalanceerd luchtverversingssysteem met

warmteterugwinning.

Op het dak liggen 122 PV-panelen die ervoor zorgen dat de woning volstrekt zelfvoorzienend is in energiegebruik. De woning heeft geen gasaansluiting en levert voor het grootste deel van het jaar veel meer energie op dan er gebruikt wordt.

 

ABSTRACT

In de woning is alleen gebruik gemaakt van duurzame onderhoudsvrije materialen; een andere belangrijke eis van de opdrachtgever. Natuursteen en natuurvriendelijk glad stucwerk op kalkbasis zijn de

overheersende materialen, die de abstractie van het beeld benadrukken.

> ARCHITECTUUR

> PARTICULIERE OPDRACHTGEVERS

> DUURZAAM BOUWEN

WITTE VILLA

 

Ontwerp voor de nieuwbouw van een duurzame, energieneutrale villa met patio en zwembad

 

Particuliere opdrachtgever

Aannemer: Tetteroo Bouw, Leidschendam

 

Ontwerp: 2011

Oplevering 2012

 

Projectteam Bureau Kroner: Mark Graafland, Jaap Mittelhaeuser, Giulia Melloni

 

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag