RUIMTE OM TE ONTMOETEN EN TE GROEIEN

Bureau Kroner won de architectenselectie met dit ontwerp voor de uitbreiding van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest.

 

Het voorstel respecteert het uitgangspunt van het oorspronkelijke schoolontwerp van architect Rudi Bleeker, waarin de verkeersruimte en gemeenschappelijke ruimtes extra aandacht kregen.

 

De nieuwe lokalen voor CKV en BINASK creëren nieuwe pleinen, ontmoetingsruimtes, en staan op divesre manieren in verbinding met de rest van het schoolgebouw.

 

EXTRA BREDE GANGEN,

NIEUWE PLEINEN:

BINASK: SCIENCE LAB

Het nieuwe gebouw met de lokalen voor Biologie, Natuurkunde en Scheikunde wordt een Science Lab, open naar buiten toe, met theorielokalen op de verdieping. Aan de overzijde van een nieuwe buiteruimte komt een Science Lounge, waar scholieren elkaar kunnen ontmoeten in een omgeving die inspireert en uitnodigt tot ontdekken.

CKV: CULTURELE TRIBUNE

Het gebouw voor culturele en kunstzinnige vorming huisvest muziek- en dramalokalen. Ook dit gebouw ligt weer aan een nieuw aan te leggen plein, en strekt zich daarnaar uit met een open tribune.

UITBREIDING RIJNLANDS LYCEUM, OEGSTGEEST

 

Apollolaan 1, Oegstgeest

 

Ontwerp voor de nieuwbouw van twee volumes bij het bestaande schoolgebouw van het Rijnlands Lyceum. Ruimtes voor CKV, met muziek- en theaterruimtes, en BINASK science-lab.

 

In opdracht van Rijnlands Lyceum Oegstgeest

 

Ontwerp: 2016-2017

Start bouw: 2017

 

Projectteam: Mark Graafland, Brim Vermeulen, Timo van de Ven

 

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag