TANDARTSPRAKTIJK IN EEN NIEUW GEBOUW

Ontwerp voor een nieuwe tandartspraktijk in een nieuwbouw van drie bouwlagen, in de oude dorpskern van Zoetermeer.

Vlak achter de oude Dorpsstraat is traditioneel dwars op de dijk de polder in gebouwd. Binnen deze structuur ontwierp Bureau Kroner een nieuwbouw voor een tandartsenpraktijk met 3 behandelkamers. Het parkeren op eigen terrein vindt plaats op de begane grond in de hoofdmassa.

 

Het plan maakt een straatgevel naar het binnenterrein, dat aansluit op het masterplan van Wiel Arets voor het achterliggende gebied. In uitstraling en schaal refereert het gebouw aan de loodsen en schuren die op de achterterreinen werden geplaatst.

 

HELDERE INDELING

Een centrale snede over het plan vormt de ruggengraat van het gebouw waar ook alle beweging zich afspeelt. Aan weerszijde van deze centrale ruimte liggen de behandelkamers en de ondersteunende functies.

> TANDARTSPRAKTIJKEN

NIEUWBOUW VAN EEN

TANDARTSPRAKTIJK, ZOETERMEER

 

Ontwerp voor de nieuwbouw van een tandartspraktijk met 3 behandelkamers op een locatie in het centrum van Zoetermeer

 

In opdracht van tandartspraktijk Nieuwenhuijse

 

Ontwerp: 2011

 

Projectteam Bureau Kroner: Mark Graafland, Jeroen van Wieren, Giulia Melloni

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag