VOORMALIG POSTKANTOOR

In nauwe samenwerking met de visionaire tandartsen van M2, ontwierp Bureau Kroner een tandartspraktijk waarin de beleving centraal staat.

In een voormalig postkantoor uit de jaren '50 is een vernieuwende praktijk gemaakt, met een sfeervolle ontvangstruimte, een spectaculaire poetshoek, bijzondere 3D-plafonds in de behandelruimtes, en een werk- en sterilisatieruimte vol vleugels en luchten.

'Geen monden, maar mensen' is het credo van M2 tandartsen. Bureau Kroner ontwierp hiervoor de ruimte.

 

ORGANISATIE LEVERT KWALITEIT

Het ABC-principe, dat de basis vormt voor de organisatie van de praktijk van M2 tandartsen, is een belangrijk uitgangspunt voor de indeling van de nieuwe praktijk.

De ontvangst- en wachtruimte (A), de behandelruimtes (B) en de algemene praktijkruimtes (C) blijven strict gescheiden, functioneel én visueel. Hierdoor kan een optimale kwaliteit worden nagestreefd, zowel met betrekking tot de ervaring van de bezoeker als in het werkklimaat voor de medewerkers van de praktijk.

 

ONTWERPTHEMA'S

Voor de vormgeving van de drie zones is een overkoepelend uitgangsconcept bedacht voor alle praktijken van M2 tandartsen, met specifieke thema's per filiaal. In de locatie Voorburg (waar de praktijk is gevestigd in een voormalig postkantoor) is het thema 'de Postduif'.

De drie zones zijn vervolgens vormgegeven met als uitgangspunt in zone A een chique, rustige omgeving te creëren waar de klant centraal staat; de B-zone bestaat uit heldere, zakelijke ruimtes die als focuspunt ieder een bijzonder plafond hebben; en de C-zone is informeel en kleurrijk.

> INTERIEUR

INTERIEUR PRAKTIJK M2 TANDARTSEN

 

Gebouw De Postduif, Prins Bernhardlaan 1, Voorburg

 

Interieur voor een tandartsenpraktijk met 10 behandelruimtes, ontvangst- en wachtruimtes en diverse werkruimtes.

 

Ontwerp: 2009

Oplevering: juli 2010

 

Opdrachtgever: M2 tandartsen, Oegstgeest

Aannemer: Dijkxhoorn Bouw, Den Haag

Meubelbouwer interieur: Dijkxhoorn Bouw, Den Haag

Meubelbouwer specifieke interieur-elementen: Devier interieurbouw b.v., Cuijk

 

Projectteam Bureau Kroner: Mark Graafland, Solita Stucken, Patrick Willemsen, Jaap Mittelhaeuser, Jeroen van Wieren, Zeno van den Broek

 

foto's: ›› Luuk Kramer en Bureau Kroner

> TANDARTSPRAKTIJKEN

website M2 tandartsen: ›› www.m2tandartsen.nl

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag