RUIMTELIJKHEID IN EEN MONUMENTAAL PAND

In de zeer beperkte ruimte op de bel-étage van de Nirwana-flat in Den Haag is door een vernuftig ontwerp een bijzonder ruimtelijke tandartspraktijk gecreëerd.

De organisatie van (half-open) ruimtes optimaliseert de looplijnen en de werk-efficiëntie in de compacte praktijk.

Hierbij is zelfs rekening gehouden met de indeling volgens het 'ABC-principe': wachtruimte, behandelkamers en werkruimtes zijn functioneel en visueel gescheiden.

 

EIGENZINNIG

Door de glazen puien en een effectief kleurgebruik krijgt de praktijk een licht en eigenzinnig karakter, terwijl de oorspronkelijke structuur van de door J. Duiker ontworpen ruimte volledig intact blijft.

> INTERIEUR

> TANDARTSPRAKTIJKEN

PRAKTIJKRUIMTE VOOR KIESQ

TANDARTSEN

 

Nirwana-flat, Den Haag

 

Interieur voor een tandartsenpraktijk met 3 behandelruimtes, röntgenkamer, wachtruimte en algemene praktijkruimte.

 

Oplevering: januari 2009

 

Opdrachtgever: KiesQ tandartsen, Den Haag

Aannemer: Dijkxhoorn bouw, Den Haag

 

Projectteam Bureau Kroner: Mark Graafland, Patrick Willemsen, Solita Stucken

 

foto's balie: Chris Kesting

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag