HET MOOISTE GEBOUW VAN ZEELAND

Het paviljoen is winnaar van de verkiezing 'Het mooiste gebouw van Zeeland 2014'.

GEPREFABRICEERD

De constructie van de golvende kap bestaat uit ruwhouten elementen die heel precies vooraf geprefabriceerd zijn in de werkplaats van de aannemer, met koperen platen die exact op maat zijn gevouwen.

 

Vanwege de locatie op de waterkering is de gehele constructie demontabel;  het waterschap moet zodra dat noodzakelijk is op korte termijn de plek kunnen ontruimen zonder het paviljoen te hoeven slopen.

PRACHTIGE LOCATIE

Op een prachtige plek aan de rand van de boulevard van Vlissingen ontwierp Bureau Kroner een in het oog springend strandpaviljoen, dat deze bijzondere locatie recht doet.

STRANDPAVILJOEN AAN DE BOULEVARD, VLISSINGEN

 

Boulevard Evertsen 9, Vlissingen

 

Ontwerp voor een strandpaviljoen met horecavoorziening aan het Nollehoofd in Vlissingen

 

Particuliere opdrachtgever

Aannemer: Bouwgroep Peters, Middelburg

Meubelwerk vaste meubels: Dema interieurbouw, Woerden

 

Gebruiker: brasserie BLVD

 

Ontwerp: 2008 - 2012

Oplevering: mei 2014

 

Projectteam: Mark Graafland, Jeroen van Wieren, Solita Stucken, Mandy Ham

 

Foto's: ›› Ellen Houtman

  • ontwerpbeschrijving

    Het ontwerp van het paviljoen voegt zich naar de bijzondere landschappelijke locatie. In de flauwe ronding van de knik die ontstaat in de overgang van boulevard naar dijklichaam, is een volume met een sterke, eenvoudige hoofdvorm geplaatst. De driehoekige vorm is volledig afgerond zodat een doorgaande gevel ontstaat, die uit identieke repeterende gevelelementen is opgebouwd.

     

    GOLVENDE VORM

    De vorm en de positie van het paviljoen geven vanuit elke benaderingshoek een ander beeld. Dat wordt versterkt door de koperen kap die in een doorlopende golf over het paviljoen loopt; hoog op de koppen, laag op de lange zijden van het gebouw.

    In kleur en vorm verwijst het dak van het paviljoen naar het dak van het naastliggende Wooldhuis. De koperkleur en de doorlopende rondingen zijn speciaal gekozen om aan te sluiten op de golvende terracotta leipannen van dit karakteristieke monument.

     

    UITZICHT

    Van binnenuit wordt het uitzicht op boulevard, strand, dijk en Westerschelde optimaal en volledig benut en benadrukt. De diepe houten stijlen verdelen de gevel in gelijke vlakken en zorgen voor een concentratie van het blikveld; breedbeeld rechtuit, dichtlopend in de lengte waardoor een combinatie van geborgenheid en verbinding met het zeelandschap ontstaat.

     

    Het nieuwe paviljoen voegt zich naar de locatie en zorgt voor een nieuw richtpunt op de boulevard. Al van verre te zien, als aanlokkelijk perspectief op een van de mooiste plekken van Vlissingen.

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag