STEDENBOUWKUNDIGE VISIE

Het Bos van Rijkee is een bijzondere locatie in het hart van Alblasserdam. Het is een van de weinige groene plekken in het centrum van het dorp en heeft, behorend bij het Huis van Rijkee aan het Cortgene, een belangrijke historische betekenis.

Deze stedenbouwkundige visie dient als handleiding voor nieuwe ontwikkelingen in inrichting en gebruik van het Bos van Rijkee en de direct aan het bos grenzende bebouwing en openbare ruimte.

STEDENBOUWKUNDIGE STUDIE BOS VAN RIJKEE, ALBLASSERDAM

 

Stedenbouwkundige visie op bos en omgeving

 

i.s.m. H+N+S Landschapsarchitecten en Buiting Bosontwikkeling

 

Opdrachtgever: gemeente Alblasserdam

 

Ontwerp: 2003 –

 

Projectteam Bureau Kroner: Mark Graafland, Fouzia Shamsi, Jeroen van Wieren

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag