EEN LOCATIE BUITEN HET DORP

De DIKA locatie ligt op een prachtige plek aan de Lek, net buiten de kern van Schoonhoven.

Het is duidelijk dat de locatie niet ín het dorp ligt: achter de begraafplaats, en buiten de dijk zoals dat vaak gebeurde met de kleinschalige industrie langs de grote rivieren.

De locatie nodigt uit tot een afgewogen ontwerp dat naar de plek en 'naar zichzelf' verwijst. Er hoeft niet per se een vervolg aan het dorp te worden gegeven qua uitstraling van de bebouwing.

De kracht van het ontwerp ligt in de combinatie van een grootschalige zelfstandige ontwikkeling met een meer dorpse korrelmaat in de onderdelen.

 

BENUTTEN VAN DE UNIEKE SITUATIE

Bouwen buiten de dijk genereert een aantal voorwaarden die een meerwaarde voor het plan kunnen betekenen. Er is een parkeeroplossing gevonden die gecombineerd wordt met een waterbestendig basement van het project, zodat de bebouwing een stoere plint krijgt. Een lichte brugconstructie naar de achterliggende dijk, over het drassige land, vormt een mooie tweede verbinding met het dorp.

> STEDENBOUW

DIKA-LOCATIE, SCHOONHOVEN

 

Haalbaarheidsstudie naar de mogelijkheden van herontwikkeling van een locatie in Schoonhoven. Stedenbouwkundig ontwerp voor 60 appartementen in 4 massa's, met overdekt parkeren en ontwerp binnenterrein.

 

In opdracht van Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij bv.

 

Ontwerp: 2007

 

Projectteam: Mark Graafland, Patrick Willemsen, Ellen de Boer

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag