PRIJSWINNAAR

Met dit ontwerp won Bureau Kroner de meervoudige opdracht uitgeschreven door de gemeente Den Haag, voor de locatie van de voormalige Haagse Drukkerij, aan de Boomsluiterskade.

GATEN VULLEN

De woningen zijn gebouwd volgens het ‘Gaten Vul’-principe; een speciaal bouwsysteem waarmee een zeer korte bouwtijd kan worden gerealiseerd in bestaande stedelijke situaties.

Het bouwproces

4 STADSWONINGEN BOOMSLUITERSKADE

 

Boomsluiterskade 16 t/m 19, Den Haag

 

Vier stadswoningen op de locatie van de voormalige Haagse Drukkerij, aan de Boomsluiterskade. Winnend ontwerp voor een meervoudige opdracht uitgeschreven door de gemeente Den Haag.

 

 

Opdrachtgever: Panagro Vastgoedontwikkeling b.v.

Aannemer: Panagro Aannemingmaatschappij b.v.

 

Ontwerp / bouwvoorbereiding: 2005 - 2008

Oplevering: december 2008

 

projectteam: Mark Graafland, Jeroen van Wieren

 

  • ontwerpbeschrijving

    Door de combinatie van een bloksgewijze invulling met een kavelsgewijze geveldynamiek, wordt de bestaande stedelijke structuur aan de Boomsluiterskade aangevuld en versterkt.

     

    De lengte van de woningen sluit aan op die van de buurpanden. De diepte van de kavel maakt het echter wel mogelijk om op de begane grond een forse uitbreiding te maken. De begane grond kan zo worden ingezet als klein kantoor of als riante woonkeuken.

    De stramienbreedte van de woningen is slechts 4,2 meter, maar door de plaatsing van de trap in het midden van de plattegrond, ontstaat een mooie voor-achter woning, waarbij functies per deel en/of per verdieping toegewezen kunnen worden.

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag