Solita Stucken, vormgever / directeur (1969)

 

THEATERVORMGEVING

Solita Stucken studeerde architectuur aan de TU-Delft, en volgde na haar opleiding een tweede-fase studie scenografie aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Na afloop van deze studie vestigde zij zich als zelfstandig decorontwerper, met een subsidie van het Fonds voor de Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst.

Van 1993 tot 2005 heeft zij voor veel theater- en operaproducties decors en kostuums ontworpen, deels in haar eigen gezelschap, Opera C&F, dat zij samen met regisseuse Jetske Mijnssen oprichtte.

 

CONCEPTUEEL

Na 2005 is zij zich meer gaan concentreren op haar werkzaamheden voor Bureau Kroner. In Bureau Kroner is zij verantwoordelijk voor de publiciteit, de conceptuele vormgeving van de projecten, en doet zij bijzondere interieuropdrachten.

 

GEVOEL VOOR SFEER

Solita heeft door haar ervaringen met ontwerpen voor theater een stijl van ontwerpen ontwikkeld die zich kenmerkt door een bijzondere aandacht voor het conceptuele. Het inhoudelijke van het ontwerp, in combinatie met een verfijnd gevoel voor sfeer, vormt de kern van haar werk.

 

"Een ruimte vind ik pas echt mooi als die tot de verbeelding spreekt."

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag