WOONCOMPLEX IN HET GROEN

Het verzorgingshuis Oostduin ligt op een prachtige locatie in Den Haag in de wijk Benoordenhout, omringd door de bomen van het voormalige landgoed Oostduin. Vanwege de goede randvoorwaarden is het de moeite waard om dit complex te renoveren en geschikt te maken voor het scheiden van wonen een zorg.

 

GECOMBINEERDE FUNCTIES

Het complex is intern geheel gerenoveerd en geschikt gemaakt voor psycho-geriatrische zorg èn voor vrije vestiging van ouderen. Belangrijk voor de aantrekkingskracht van het complex is de volledig vernieuwde begane grond, waar een groot restaurant en verschillende publieke functies zorgen voor een open en informele sfeer. Door het verwijderen van alle wanden en het toevoegen van de voormalige fietsenstalling waarin nu een functionele, voor ouderen geschikte hellingbaan is geplaatst, is de routing en overzichtelijkheid sterk verbeterd op de begane grond.

 

OPEN NAAR DE BUURT

Aan het restaurant is een groot nieuw terras toegevoegd waardoor de relatie met de buurt wordt versterkt. Veel ouderen die niet in het huis wonen maken ook gebruik van de nieuwe voorzieningen. De uitstraling van het complex is door secure ingrepen aan de gevel enorm verbeterd. Een mooi voorbeeld van de mogelijkheden van renovatie en transformatie van bestaande verzorgingshuizen.

> HERGEBRUIK / RENOVATIE

> ONTWERPEN VOOR DE ZORG

› Voor de renovatie van verzorginghuis Wenckebach maakte Bureau Kroner een interieurontwerp

RENOVATIE VAN WOONZORGCENTRUM OOSTDUIN, DEN HAAG

 

Ontwerp voor de renovatie en verbouwing van zorgcentrum Oostduin in Den Haag

 

Opdrachtgever: Florence Zorggroep

Aannemer: Dijkxhoorn Bouw, Den Haag

Ontwerp interieur: Arvide; Han-Willem Visscher

 

Ontwerp: 2012-2013

Oplevering: 2014

 

 

Projectteam: Mark Graafland, Jaap Mittelhaeuser

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag