VERNIEUWING

Voor vijf verzorgingshuizen van Florence in Den Haag  maakte Bureau Kroner een plan voor een grondige renovatie van het interieur.

In het woongebouw van Houthaghe werden gemeenschappelijke ruimtes vernieuwd, en is een nieuw kleurconcept toegepast dat afgestemd is op een goede en heldere oriëntatie van ouderen, met name op de PG-afdeling.

 

In aangepaste plattegronden is rekening gehouden met nieuwe cateringsystemen en de organisatie van voorzieningen zoals bijvoorbeeld artsenzorg.

 

Woningen werden vernieuwd en geschikt gemaakt voor bewoners met rollators en/of rolstoelen.

Gangen en algemene ruimtes zijn gerenoveerd; daar is met name geïnvesteerd in nieuwe verlichting.

Een voormalige zusterpost die niet meer gebruikt werd, is getransformeerd tot een tuinkamer met openslaande deuren naar een zichtbalkon.

> ONTWERPEN VOOR DE ZORG

> HERGEBRUIK / RENOVATIE

RENOVATIE VAN ZORGCENTRUM HOUTHAGHE, DEN HAAG

 

Ontwerp voor de renovatie en verbouwing zorgcentrum Houthaghe in Den Haag voor Florence

 

Opdrachtgever: Florence Zorggroep

 

Ontwerp: 2012-2014

Oplevering renovatie interieur: 2015

 

Aannemer: Bouwbedrijf Van der Spek, Pijnacker

Schilder: Verschoor schilders, Den Haag

Vloeren: Isodes, Katwijk

 

 

Projectteam: Mark Graafland, Jaap Mittelhaeuser, Solita Stucken, Mandy Ham

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag