MODERNE UITBOUW

De vervanging van de oude serre aan het restaurant van Hotel Corona vormde aanleiding voor een volledige renovatie van het restaurant en een deel van het hotel.

Bureau Kroner maakte het ontwerp voor een nieuwe, stijlvolle en moderne serre aan het monumentale pand aan het Buitenhof in Den Haag.

 

RUIMTELIJKHEID

Het restaurant kreeg meer ruimtelijkheid door een paar uitgekiende doorbraken, waardoor binnen en buiten meer met elkaar verbonden werden. Een doorlopend, golvend plafond versterkt de doorzichten, vanuit de serre tot in de keuken.

 

IN HARMONIE MET HET OUDE

Een paar representatieve ruimtes van het hotel hebben ook een nieuw interieur gekregen, dat beter aansluit op de hoogwaardige, internationale ambities van het hotel/restaurant. Tegelijkertijd is zorgvuldig rekening gehouden met de kwaliteiten van de oude inrichting; en zorgt het ontwerp ervoor dat prachtige klassieke elementen zoals de stalen lift en de marmeren afwerking van de entreehal, beter tot hun recht komen.

RENOVATIE VAN HOTEL / RESTAURANT CORONA, DEN HAAG

 

Buitenhof 39-42, Den Haag

 

Ontwerp voor de renovatie van het restaurant en vergaderzalen van hotel-restaurant Corona in Den Haag (met nieuwbouw van serre aan het plein)

 

Opdrachtgever: restaurant Corona, Den Haag

Aannemer: Aannemersbedrijf Ed van der Kooij

 

Projectteam Bureau Kroner: Mark Graafland, Jaap Mittelhaeuser, Giulia Melloni

 

Oplevering: december 2011

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag