NIEUWE WOONRUIMTE

Naar aanleiding van de bouw van de nieuwe huisvesting voor een woongroep van ex-psychiatrische patiënten, organiseerde Bureau Kroner in oktober 2006 een proefbouw, waarbij de toekomstige bewoners de afmetingen van hun nieuwe woonruimte konden ervaren.

 

WENNEN AAN VERANDERING

Voor de bewoners van de woongroep vormde de aanstaande verhuizing een behoorlijke stap in hun leven. De nieuwe woning, met eigen badkamer en keukenunit, zou sowieso een enorme vooruitgang betekenen in de ontwikkeling naar zelfstandigheid van deze ex-psychiatrische patiënten. Maar ook de verhuizing naar een andere omgeving, en geconfronteerd worden met een volledig nieuwgebouwde woonomgeving vergde veel voorbereidingstijd om vertrouwd mee te raken.

 

BETROKKEN BIJ DE BOUW

De groep is vanaf het moment dat duidelijk was dat dit plan wérkelijk uitgevoerd zou gaan worden, actief betrokken bij de bouw door middel van een feestelijke bijeenkomst bij de start van de bouw en met bezoekjes aan de bouwplaats en aan de buurt.

 

PROEFWONING

Toen tijdens het proces duidelijk werd dat veel bewoners het lastig vonden om zich voor te stellen hoe hun woonruimte eruit zou gaan zien, hebben we een 1-op-1 proefbouw georganiseerd. In een kerk in de buurt is door Bureau Kroner i.s.m. de aannemer een levensgrote opstelling van een woning gemaakt, compleet met inrichting, douchebak en w.c.

 

VOORPROEFJE GEEFT OPHELDERING

Zo konden de bewoners een indruk krijgen van hun nieuwe woning, overleggen met de architecten hoe ze die zouden kunnen inrichten, en allerlei praktische vragen stellen. De proefbouw maakte de nieuwe situatie een stuk inzichtelijker en bracht de aankomende verhuizing weer een stapje dichterbij.

PROEFBOUW VOOR WOONGROEP

 'BESCHERMD WONEN'

 

Proefbouw voor de toekomstige bewoners van een nieuwe huisvesting voor ex-psychiatrische patiënten. Bureau Kroner ontwierp een woongebouw in Delft voor een woongroep van 'Beschermd wonen', en organiseerde een proefbouw van een van de woningen.

 

i.s.m. Vestia Delft en Aannemingmaatschappij Panagro

 

oktober 2006

> PARTICIPATIE

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag