NIEUWE ORGANISATIE VAN DE AMBASSADE-COMPOUND

Het terrein van de Nederlandse ambassade in Algiers is door de jaren heen steeds verder ingericht en veranderd.

Om alle huidige veiligheidseisen te accommoderen, en het geheel overzichtelijker en publieksvriendelijker te maken, werd Bureau Kroner gevraagd een totaalplan te ontwerpen.

Hierin was een analyse voor een nieuw poortgebouw en een nieuw volume voor de kanselarij opgenomen.

MASSASTUDIES VOOR EEN NIEUW GEBOUW

ANALYSE

Bureau Kroner maakte een grondige analyse van de huidige situatie, zowel ruimtelijk als programmatisch.

Apart uitgewerkt werden de zichtlijnen en verkeersstromen, om de wensen voor veiligheid en efficiƫntie van het terrein in kaart te brengen.

De bestaande bebouwing op het terrein is karakteristiek mediterraan, en ligt prachtig in de groene omgeving.

 

De entree en het poortgebouw vereisen een  nieuwe organisatie in verband met de veiligheid. De huidige entree is via een smal straatje, wat de beveiliging bemoeilijkt.

 

Het voorstel van Bureau Kroner verplaatst de kanselarij naar de huidige residentie aan de rand van het terrein, terwijl een nieuwe residentie wordt gebouwd in het midden van de locatie.

 

Hierdoor wordt de hele organisatie van de ambassade veel vanzelfsprekender, en kan de veiligheid van het terrein worden georganiseerd zonder grote ingrepen.

ONTWERP VOOR HET AMBASSADETERREIN VAN DE NEDERLANDSE AMBASSADE IN ALGIERS

 

Algiers, Algerije

 

Ontwerp voor de herinrichting van het ambassadeterrein van de Nederlandse ambassade in Algiers.

 

In opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken - 3W Wereldwijd werken

 

Ontwerp: 2016-2017

 

Projectteam: Mark Graafland, Rick van Vliet

 

> STEDENBOUW

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag