AN OFFICE SPACE THAT APPEALS TO ALL SENSES:

The head office of Weleda Benelux in Zoetermeer:

Main aspects of the design concept:

a hospitable and open atmosphere,

a workspace with an inspiring identity.

Colourful and completely sustainable.

 

The reception and meeting room opens up visually to the garden, and is constructed in natural materials with a dynamic spatial composition.

The philosophy of Weleda (manufacturer of natural health & beauty products) is reflected throughout the building: the relation of the interior spaces to the surrounding garden forms the central inspiration to the overall design.

 

The garden penetrates and enters the building

 

The entrance is through the garden!

The unique production process of Weleda products is captured in a vivid colour spectrum and a specially designed print on the glass walls of the office floor.

Original situation.

Construction work: opening the space of the office floor; adding new free form volumes to house service functions.

An inspiring workspace: more opportunity for contact between co-workers, more light, and an active atmosphere throughout.

OFFICE INTERIOR WELEDA, ZOETERMEER

 

Platinastraat 161, Zoetermeer

 

Design for the transformation of the main office of Weleda Benelux in Zoetermeer.

 

Client: Weleda Benelux, Zoetermeer

Building Contractor: Driessen Onroerend Goed, Zoetermeer

 

Completed: 2017

 

Project team: Mark Graafland, Jeroen van Wieren, Solita Stucken

 

Photography: ›› Teo Krijgsman and Bureau Kroner

Bureau Kroner architects - Binckhorstlaan 299, 2516 BC The Hague, The Netherlands