BIJZONDERE RUIMTE

Voor het nieuwe 'Wijnhuis' aan het Achterom in Delft heeft Bureau Kroner ook het interieur ontworpen. Op basis van het interieurconcept van restaurant 'Maxime' in Den Haag, dat hier een nieuwe vestiging opende, is de spectaculaire ruimte die een combinatie is van bestaande bouw en een nieuwbouw in hout en glas, ingericht met herkenbare stijlelementen gecombineerd met een zeer specifieke locatie-eigen vormgeving.

 

LANTAREN

De gevels van de nieuwbouw bestaan uit stalen frames met een rasterwerk van purperharthouten latten, die een halftransparante schil vormen. Achter dit rasterwerk is de betonnen cilinder van de trap te zien, die 's avonds van binnenuit verlicht wordt.

 

OUD EN NIEUW

Het naastgelegen bestaande pand is gerestaureerd en hergebruikt als onderdeel van het restaurant. De tweede-verdiepingsvloer is daar weggesloopt, zodat op de verdieping een dubbelhoge ruimte ontstaat, met de oude kapconstructie in zicht. De twee volumes worden op verschillende plaatsen met elkaar verbonden door doorbraken in de tussenmuur, zodat de ruimte van het restaurant doorloopt van oud- naar nieuwbouw. De oude buitenmuur blijft zichtbaar in het interieur van het restaurant, en is metallic bronskleurig geschilderd.

 

THEATRAAL

Verwijzend naar de functie als wijnbar, zijn wijnrode tinten met accenten in goud en feloranje toegepast. Speciaal ontworpen hoogglans gelakte meubelen completeren de sprankelende uitstraling. De kleuren van het interieur versterken de warme, intieme sfeer van het oude gebouw, en dringen op strategische plekken door in de nieuwbouw. Hiermee wordt de gelaagdheid van binnen naar buiten toe versterkt en tot een theatraal thema gemaakt.

> INTERIEUR

> HORECA

RESTAURANT EN WIJNBAR DELFT

 

Achterom 159-165, Delft

 

Ontwerp van interieur en inrichting van restaurant Maxime in Delft, in het nieuwe 'Wijnhuis' dat ook door Bureau Kroner is ontworpen.

 

Opdrachtgever: restaurant Maxime, Delft

Aannemer: Bakels en Ouwerkerk Bouw, Den Haag

 

Oplevering en opening: oktober 2009

 

Projectteam Bureau Kroner: Mark Graafland, Solita Stucken, Patrick Willemsen

 

foto's: Bureau Kroner en ›› Teo Krijgsman

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag