Een ontwerp dat alle zintuigen aanspreekt:

 

Een nieuw interieur voor het hoofdkantoor van Weleda Benelux in Zoetermeer:

Uitgangspunten voor het ontwerp: een gastvrije en levendige sfeer, een interieur met persoonlijkheid; kleurrijk en volledig duurzaam

De ontvangstruimte is geopend naar de tuin, uitgevoerd in natuurlijke materialen met een dynamisch lijnenspel.

Vanuit de filosofie van het bedrijf is de relatie van het gebouw tot de omliggende natuur als centrale inspiratie vormgegeven.

 

De tuin wordt binnengehaald in het gebouw

 

De entree is dóór de tuin!

Oorspronkelijke situatie.

Het bijzondere productieproces van Weleda is verbeeld in een natuurlijk kleurenspectrum en een speciaal ontworpen afbeelding op de glazen wand van de kantoorverdieping.

Werkzaamheden: openbreken van de kantoorverdieping, nieuw ontworpen vloeiende vormen voor vaste onderdelen.

Een inspirerende werkvloer: meer onderling contact, meer licht en een actieve sfeer.

INTERIEUR KANTOOR WELEDA, ZOETERMEER

 

Platinastraat 161, Zoetermeer

 

Ontwerp voor de transformatie van het interieur van het hoofdkantoor van Weleda in Zoetermeer.

 

In opdracht van Weleda Benelux, Zoetermeer

 

Aannemer: Driessen Onroerend Goed, Zoetermeer

 

Oplevering: 2017

 

Projectteam: Mark Graafland, Jeroen van Wieren, Solita Stucken

 

foto's: ›› Teo Krijgsman en Bureau Kroner

  • ontwerpbeschrijving

    STERKE IDENTITEIT

    Al sinds 1921 produceert Weleda natuurlijke cosmetica, zelfzorgmiddelen en geneesmiddelen met de basisfilosofie: 'In harmonie met mens en natuur'.

    De achtergrond in de antroposofie is daarbij belangrijk, maar het bedrijf heeft zich breed ontwikkeld en draagt tegenwoordig een heel sterke identiteit uit, die gekenmerkt wordt door duurzaamheid, 100% natuurlijkheid en de balans tussen mens en natuur.

     

    Vanuit deze sterke kernwaarden kwam het besef dat het huidige kantoorpand niet meer goed aansloot bij zowel de manier van werken van de werknemers, als bij de uitstraling van Weleda naar buiten toe.

     

    GEBOUW EN TUIN

    Bureau Kroner maakte het ontwerp voor een nieuw interieur, van zowel de kantoorverdieping als van de begane grond waar artsen, retailers en schoonheids-specialisten worden ontvangen.

    Hierbij speelde de relatie met de achterliggende tuin, waar alle basis-ingrediënten van de producten van Weleda verbouwd worden, een grote rol.; de tuin is letterlijk binnengehaald, je komt binnen door een plantenkas. Je ruikt en ziet de seizoenen zowel buiten als binnen.

     

    GASTVRIJHEID EN TRADITIE

    Met aandacht, inzicht en in nauw overleg met de werknemers van Weleda is een visie voor de inrichting ontwikkeld op basis van de identiteit van het bedrijf en de mensen die er werken. Gastvrijheid is gekoppeld aan de geschiedenis en de rijke traditie van Weleda, aan inspiratie, creativiteit en kleurrijkheid.

     

    ZINTUIGELIJK

    Het interieurontwerp is gebaseerd op de ervaring van de wereld van Weleda waarin alle zintuigen aangesproken worden. Openheid in communicatie, meer ruimte voor contact en overleg en vooral een interieur dat een inspirerend verhaal vertelt door de invulling die de gebruikers er zelf aan kunnen geven.

     

    DUURZAAMHEID

    Omdat duurzaamheid een belangrijke basis is voor de bedrijfsvoering van Weleda, is het gebouw in uitsluitend duurzame, natuurlijke materialen uitgevoerd, die herbruikbaar zijn of later terug in een productieproces kunnen worden gezet. 100% natuur vormt het uitgansgpunt.

     

    Het gebouw van Weleda ademt door het betekenisvolle ontwerpproces beter dan ooit de sfeer van inspiratie en overtuiging van het bedrijf - intern en naar buiten toe uitnodigend tot ontdekken van de rijke wereld van de natuur.

     

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag