VERVOLGOPDRACHT

Bureau Kroner ontwierp voor Vestia Delft een woongebouw voor ex-psychiatrische patiënten.

Als vervolg daarop heeft Bureau Kroner ook het ontwerp gemaakt voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimte, en de gemeenschappelijke tuin.

 

GEZAMENLIJK WONEN

De begane grond van het wooncomplex is ingericht als groepsruimte, waar samen kan worden gekookt, gegeten, televisie gekeken etc. Deze ruimte is door Bureau Kroner ingericht als een verzameling woonkamers met verschillende functies en sferen.

De ruimtes staan in open verbinding met elkaar, maar onderscheiden zich door uitgesproken verschillen in materiaal- en kleurgebruik.

 

FLEXIBELE RUIMTE

Dit geeft de bewoners de mogelijkheid te kiezen om ofwel individueel gebruik te maken van de activiteiten, of de ruimte in zijn geheel als groep te gebruiken.

> ONTWERPEN VOOR DE ZORG

ONTWERP INTERIEUR

GEMEENSCHAPPELIJKE RUIMTE VAN EEN WOONCOMPLEX VOOR 'BESCHERMD WONEN'

 

Brasserskade 55-57, Delft

 

Oplevering: november 2007

 

Opdrachtgever: Vestia, Delft

Projectmanagement: Ceres Projecten, Den Haag

Aannemer: Aannemingmaatschappij Panagro, Leidschendam

Gebruiker: Stichting PerspeKtief; woonbegeleiding, Delft

 

Projectteam Bureau Kroner: Mark Graafland, Solita Stucken, Patrick Willemsen

 

Foto's: ›› Ellen Houtman

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag