ADVIES EN BEGELEIDING

Bureau Kroner maakte een plan voor een nieuwe inrichting van de gemeenschappelijke woonkamers van de afdeling PG van verzorgingscomplex Loosduinsehof in Den Haag.

Met een paar doorbraken werden vier ruimtes gecreëerd van een prettige schaal, waardoor er een onderscheid kon worden gemaakt tussen actieve ruimtes met meer prikkels, en rustige ruimtes die prikkelarm zijn.

 

EENVOUDIG EN HELDER

Door duidelijke thema's toe te kennen aan de verschillende ruimtes, gecombineerd met een kleurvoorstel en een moodboard met inrichtingselementen, werd een werkbare handleiding gegeven voor de nieuwe inrichting.

Hierbij werd deels uitgegaan van reeds aanwezige meubels, zodat de kosten beperkt bleven. Met zeer beperkte middelen werd zo een passende sfeer bereikt in de vier verschillende ruimtes.

 

SAMENWERKING EN INZET VAN HET PERSONEEL

Het advies- en begeleidingstraject werd door Bureau Kroner georganiseerd, met vanaf het begin inspraak en bijdragen van personeel en familieleden.

Zo werd gezamenlijk het plan gemaakt, waarbij het verzorgend personeel de taak op zich nam van het aanschaffen van nieuwe spullen (met de moodboards als handvat) en het inrichten van de ruimtes.

Een efficiënte werkwijze, waardoor in korte tijd en met een beperkt budget een enorme impuls werd gegeven aan de woonruimtes.

 

INTERIEUR OPEN PG-AFDELING VERZORGINGSHUIS, DEN HAAG

 

Advies en begeleiding van een nieuwe inrichting van de gemeenschappelijke woonkamers van de afdeling psycho-geriatrie van zorgcomplex Loosduinsehof in Den Haag

 

Opdrachtgever: Florence Zorggroep

 

Ontwerp: 2014-2015

 

Projectteam: Mark Graafland, Solita Stucken, Rick van Vliet, Mandy Ham

> ONTWERPEN VOOR OUDEREN MET DEMENTIE

Bureau Kroner architecten - Binckhorstlaan 299, 2516 BC Den Haag